Բաժիններ՝

Բուրավետ և համեղ ուտեստ ձմեռվա համար. սմբուկը սխտորով

Բաղադրիչներ

1. Սմբուկ – 5 կգ
2. Բուսայուղ – 0.5 լ
3. Աղ – 500 գ
4. Սխտոր – 150 գ

Մարինադի համար

1. Ջուր – 5 լ
2. Քացախ (9%) – 200 մլ

Պատրաստման եղանակը

1. Սմբուկը կտրատել, աղ ցանել, խառնել և թողնել մոտ 1 ժամ:

2. Հետո լավ լվանալ և լցնել եռացող մարինադի մեջ, եփել 7-10 րոպե:

3. Մարինադը թափել:

4. Տաք սմբուկին ավելացնել բուսայուղը և մանր կտրատված սխտորը:

5. Խառնել և լցնել ստերիլ բանկաների մեջ:

6. Փակել, շրջել և փաթաթել մինչև լրիվ սառչելը:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս