Ինչպես մարինացնել շամպինիոնը
Բաղադրիչներ
1. Շամպինիոն – 500 գ
2. Արևածաղկի ձեթ – 120 մլ
3. Սխտոր – 3 ատամիկ
4. Հատիկ սև պղպեղ – 10 հատ
5. Շաքարավազ – 2 թ/գ
6. Աղ – 1 թ/գ
7. Դափնու տերև – 4 հատ
8. Քացախ (6%) – 60 մլ
Պատրաստման եղանակը
1. Սունկը լավ լվանալ, կիսել:
2. Պատրաստել մարինադը. կաթսայի մեջ խառնել քացախը, ձեթը, շաքարավազը, աղը, պղպեղը և դափնու տերևը:
3. Մարինադի մեջ ավելացնել սունկը, ավելացնել նաև ճզմած սխտորը և դնել կրակի վրա: Եռալուց հետո եփել 5 րոպե:
4. Վերցնել կրակից, սունկը լցնել բանկաների մեջ, վրան ավելացնել մարինադը: Սառեցնել և դնել սառնարանի մեջ: 4 ժամ անց շատ համեղ նախուտեստը պատրաստ է:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը