«Հարբած» ծիրաններ աղանդերի համար. բույրը կախարդական է
Բաղադրիչներ
1. Ծիրան – 10 հատ
2. Ջուր – 0.5 բաժակ
3. Սպիտակ գինի – 3/4 բաժակ
4. Շաքարավազ – 2 ճ/գ
5. Վանիլին – դանակի ծայրով
Պատրաստման եղանակը
1. Կաթսայի մեջ խառնել գինին, ջուրը և շաքարավազը:
2. Դնել ցածր կրակի վրա և տաքացնել մինչև շաքարավազի հալչելը:
3. Ավելացնել կիսած ծիրանները և եփել մոտ 1 րոպե, հետո ավելացնել վանիլինը:
4. Եփել ևս մի քանի րոպե և թողնել 3-5 ժամ:
5. Քամել հյութը:
6. Մատուցել յոգուրտի կամ պաղպաղակի հետ:
7. Հիասքանչ է ավելացնել այսպիսի ծիրանները տորթերի և պիրոգների մեջ:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը