Բաժիններ՝

«Հարբած» ծիրաններ աղանդերի համար. բույրը կախարդական է

Բաղադրիչներ

1. Ծիրան – 10 հատ
2. Ջուր – 0.5 բաժակ
3. Սպիտակ գինի – 3/4 բաժակ
4. Շաքարավազ – 2 ճ/գ
5. Վանիլին – դանակի ծայրով

Պատրաստման եղանակը

1. Կաթսայի մեջ խառնել գինին, ջուրը և շաքարավազը:

2. Դնել ցածր կրակի վրա և տաքացնել մինչև շաքարավազի հալչելը:

3. Ավելացնել կիսած ծիրանները և եփել մոտ 1 րոպե, հետո ավելացնել վանիլինը:

4. Եփել ևս մի քանի րոպե և թողնել 3-5 ժամ:

5. Քամել հյութը:

6. Մատուցել յոգուրտի կամ պաղպաղակի հետ:

7. Հիասքանչ է ավելացնել այսպիսի ծիրանները տորթերի և պիրոգների մեջ:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս