Իդեալական մանկական նախաճաշ. քաղցր բլիթներ՝ չամիչով
Բաղադրիչներ
1. Կլոր բրինձ – 60 գ
2. Ձու – 1 հատ
3. Կաթ – 400 մլ
4. Չամիչ – ձեռքի ափով
5. Շաքարավազ՝ ըստ ճաշակի
6. Վանիլին
Պատրաստման եղաակը
1. Լվանալ չամիչը և վրան լցնել եռացրած ջուր: Թողնել 10 րոպե, հետո չորացնել:
2. Պատրաստել քառորդ բրնձե շիլա՝ ավելացնելով վանիլին, մեջը լցնել չամիչը և մի փոքր սառեցնել, ավելացնել ձուն, խառնել և ամբողջովին սառեցնել:
3. Զանգվածից մեկական ճ/գ դնել տաք տապակի մեջ և մի փոքր բուսայուղով երկու կողմից տապակել:
4. Պատրաստի բլիթները շարել թղթե անձեռոցիկների վրա:
5. Մատուցել թթվասերով կամ մուրաբայով:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը