Գարնանային թեթև աղցան՝ վարունգով և թթվասերով
Բաղադրիչներ
1. Թարմ վարունգ – 3 հատ
2. Թթվասեր – 1/4 բաժակ
3. Քացախ – 1/2 ճ/գ
4. Կանաչի, աղ, սև պղպեղ՝ ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը
1. Լվանալ և ցանկության դեպքում կեղևազրկել վարունգները, այնուհետև կտրատել բարակ շերտերի:
2. Վարունգների վրա մի փոքր աղ ցանել, ավելացնել սև պղպեղ և լցնել թթվասեր, խառնել աղի և քացախի հետ:
3. Ըստ ցանկության ավելացնել կանաչիներ:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը