Բաժիններ՝

Պահոց կերակուր. շոկոլադե կեքս

Բաղադրիչներ

1. Ալյուր – 150 գ
2. Շաքարավազ – 80 գ
3. Նարնջի հյութ – 100 մլ
4. Մեղր – 20 գ
5. Կակաո – 1 ճ/գ
6. Փխրեցուցիչ – 1 թ/գ
7. Բուսայուղ – 2 ճ/գ

Պատրաստման եղանակը

1. Ալյուրը խառնել կակաոյի և փխրեցուցչի հետ:

2. Մեղրը, նարնջի հյութը և բուսայուղը խառնել շաքարավազի հետ:

3. Միացնել չոր և հեղուկ բաղադրիչները, խառնել:

4. Կեքսի համար նախատեսված կաղապարները յուղապատել, ստացված խմորը լցնել կաղապարների մեջ:

5. Թխել նախապես 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում մոտ 25-30 րոպե:

6. Մատուցել սառը վիճակում:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս