Բաժիններ՝

Բիսկվիթ՝ պատրաստված առանց ձվի

Բաղադրիչներ

1. Թթվասեր – 200 մլ
2. Բուսայուղ – 100 մլ
3. Կաթ – 200 մլ
4. Շաքարավազ – 150 գ
5. Ալյուր – 300 գ
6. Վանիլին – 1 տուփ
7. Փխրեցուցիչ – 1 թ/գ
8. Սպիտակաձավար

Պատրաստման եղանակը

1. Թասի մեջ խառնել թթվասերը, շաքարավազը և բուսայուղը: Ավելացնել վանիլին և լավ հարել՝ մինչև միասեռ զանգված ստանալը:

2. Ստացված զանգվածին ավելացնել կաթը և մաղած ալյուրը, ավելացնել նաև փխրեցուցիչը:

3. Նորից հարել՝ մինչև միասեռ զանգված ստանալը:

4. Կաղապարը պատել բուսայուղով, վրան սպիտակաձավար շաղ տալ: Խմորը լցնել մեջը և թխել նախապես 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում մոտ 1 ժամ:

5. Մատուցելուց առաջ լրիվ սառեցնել:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս