
Կոտլետներ՝ ձվային միջուկով

Էներգետիկ արժեքը մեկ չափաբաժնում
Կալորիականություն – 247 կկալ
Սպիտակուցներ – 17.4 գ
Ճարպեր – 14.9 գ
Ածխաջրեր – 9.6 գ
Բաղադրիչներ
1. Աղացած միս – 500 գ
2. Սոխ – 200 գ
3. Ձու – 4 հատ
4. Սպիտակ հաց – 100 գ
5. Կաթ – 200 մլ
6. Աղ՝ ըստ ճաշակի
7. Սև աղացած պղպեղ՝ ըստ ճաշակի
8. Բուսայուղ – 10 մլ
Պատրաստման եղանակը
1. Սոխը մանր կտրատել: Եփած ձուն ևս մանր կտրատել: Սոխը տապակել բուսայուղով՝ մինչև ոսկեգույն դառնալը: Խառնել ձուն և սոխը, աղ ցանել:
2. Հացը թրջել կաթի մեջ: Խառնել աղացած միսը և հացը, աղ և պղպեղ ցանել: Ստացված զանգվածից բլիթ ձևավորել: Յուրաքանչյուր բլիթի կենտրոնում դնել ձվով պատրաստված միջուկը: Բլիթով փաթաթել միջուկը և կոտլետ ձևավորել:
3. Կոտլետները շարել բուսայուղով պատած տապակին և դնել ջեռոցը:
4. 40-45 րոպե թողնել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:
5. Կարելի է նաև տապակել թավայի մեջ:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը