Բաժիններ՝

Գազարով տորթ. ամռանը աղանդերը նույնպես պետք է յուրահատուկ լինի

Բաղադրիչներ

Խմորի համար

1. Մանր քերած (հյութը քամած) գազար – 1 բաժակ
2. Ալյուր – 1 բաժակ
3. Շաքարավազ – 1 բաժակ
4. Կաթնաշոռ – 120 գ
5. Արևածաղկի ձեթ – 1/2 բաժակ
6. Ձու – 1 հատ
7. Խփրեցուցիչ – 1 թ/գ
8. Դարչին – 1 թ/գ
9. Աղ – 1 պտղունց
10. Վանիլին

Կրեմի համար

1. Կաթնաշոռ – 150 գ
2. Կարագ – 60 գ
3. Շաքարավազ – 100 գ
4. Թթվասեր – 3 ճ/գ

Պատրաստման եղանակը

1. Ալյուրը խառնել աղի, վանիլինի, դարչինի և փխրեցուցիչի հետ:

2. Կաթնաշոռը հարել շաքարավազի և ձեթի հետ, ավելացնել ձուն և նորից հարել:

3. Աստիճանաբար ավելացնել ալյուրը, հետո քերած գազարը, խառնել գդալով:

4. Խմորը լցնել յուղապատ կաղապարի մեջ:

5. Թխել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում մոտ 40-50 րոպե: Սառեցնել և բաժանել 2 շերտի:

6. Կրեմի համար հարել բոլոր բաղադրիչները և դրանով պատել տորթը:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս