Բաժիններ՝

Դրանք շատ պարզ են, շատ համեղ և կարելի է նույնիսկ ասել պահոց, որովհետև բաղադրության մեջ չկա ոչ ձու, ոչ կաթ, ոչ կարագ

Բաղադրիչներ

1. Ալյուր – 375 գ
2. Շաքարավազ – 400 գ
3. Կակաո – 60 գ
4. Փխրեցուցիչ – 14 գ
5. Աղ – 6 գ
6. Խնձորի քացախ – 10 մլ
7. Վանիլինի էքստրակտ – 20 մլ
8. Բուսայուղ – 240 մլ
9. Ջուր կամ ոչ պինդ սուրճ – 475 մլ

Պատրաստման եղանակը

1. Մեծ թասի մեջ խառնել բոլոր չոր բաղադրիչները (ալյուր, շաքարավազ, կակաո, խփրեցուցիչ, աղ):

2. Խառնուրդի մեջ 3 փորվածք անել՝ 2 փոքր և 1 մեծ:

3. Մեկ փոքր փորվածքի մեջ լցնել վանիլինի էքստրակտ: Մյուս փոքրում՝ խնձորի քացախ: Մեծ փորվածքի մեջ լցնել բուսայուղ:

4. Վրան լցնել սառը ջուր կամ սառը ոչ պինդ սուրճ: Ինտենսիվորեն խառնել:

5. Կաղապարները յուղապատել:

6. Կաղապարների մեջ խմոր լցնել մոտ 3/4-ի չափով:

7. Թխել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում մոտ 25-30 րոպե:

8. Պատրաստի կեքսերը սառեցնել, հանել կաղապարներից և վրան շաքարի փոշի շաղ տալ:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս