Բաժիններ՝

«Մեղրով» տորթ՝ 15 րոպեում

Բաղադրիչներ

Խմորի համար

1. Ձու – 2 հատ
2. Շաքարավազ – 3 ճ/գ
3. Մեղր – 3 ճ/գ
4. Սոդա – 1 աղանդերային գդալ
5. Ալյուր – 1.5-2 բաժակ

Կրեմի համար

1. Թթվասեր (24 տոկոսանոց) – 600 գ
2. Շաքարավազ – 0.5 բաժակ

Պատրաստման եղանակը

1. Նախ պատրաստել խմորը: Խառնել ձուն, շաքարավազը, մեղրը՝ մինչև միասեռ զանգված ստանալը:

2. Մաղած ալյուրի մեջ ավելացնել սոդան:

3. Հավասարաչափ խառնել և խմորը պատրաստ է:

4. Խմորը լցնել պերգամենտով պատած կաղապարի մեջ և թխել նախապես 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 15-20 րոպե:

5. Մինչև խմորի թխվելը անցնել կրեմի պատրաստմանը: Հարել թթվասերը և շաքարի փոշին:

6. Մեղրով խմորը մի փոքր սառեցնել և քանի դեռ տաք է, կտրել 3 մասի:

7. Շերտերը և կողքերը պատել կրեմով:

8. Վրան փշուր շաղ տալ: Թողնել մոտ 2-3 ժամ:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս