Կոտլետներ՝ «դիետայի համար»
Կոտլետները ստացվում են հյութալի և նուրբ, կարմրավուն կեղևով: Իսկ գլխավորն այն է, որ բոլոր բաղադրիչները դիետիկ են. ոչ մի ավելորդ յուղ, ալյուր և հաց:
Հավի կոտլետներ ջեռոցում
Բաղադրիչներ
1. Հավի փափկամիս – 0.5 կգ
2. Կաղամբ – 0.5 կգ
3. Սոխ – 1 հատ
4. Աղ, համեմունքներ՝ ըստ ճաշակի
5. Ձու – 1 հատ
6. Բուսայուղ՝ տապակին ցողելու համար
Պատրաստման եղանակը
1. Հավի փափկամիսը, կաղամբը և սոխը խոշոր կտրատել:
2. Կտրատված բաղադրիչները անցկացնել մսաղացով: Ֆարշին ավելացնել ձու և լավ խառնել զանգվածը:
3. Մի փոքր բուսայուղ ցոխել թխելու համար նախատեսված տապակին:
4. Թաց ձեռքերով կոտլետներ ձևավորել և շարել տապակին:
5. Պատրաստել նախապես 220 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 20-30 րոպե:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը