Բաժիններ՝

Ազնվամորիով և շոկոլադով կեքս. վայելեք սուրճի հետ

Բաղադրիչներ

1. Ալյուր – 120 գ
2. Ազնվամորի – 100 գ
3. Շաքարավազ – 70 գ
4. Կարագ – 50 գ
5. Ձու – 3 հատ
6. Շոկոլադե գնդիկներ – 3-4 ճ/գ
7. Փխրեցուցիչ – 1/2 թ/գ

Պատրաստման եղանակը

1. Ձվերը հարել շաքարավազի հետ՝ մինչև լավ սպիտակելը:
2. Ավելացնել փափուկ կարագը:
3. Ավելացնել ալյուրը և փխրեցուցիչը:
4. Խմորի մեջ զգուշությամբ ավելացնել շոկոլադը:
5. Ավելացնել ազնվամորին և մի փոքր խառնել:
6. Կաղապարի մեջ շարել թղթե բաժակները:
7. Լցնել խմորը 2/3-ի չափով:
8. Թխել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 20 րոպե:
9. Պատրաստի կեքսերը սառեցնել և մատուցել թեյի կամ սուրճի հետ:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս