Նշվել են կարմիր կաղամբի երեք ամենաօգտակար հատկանիշները

Կարմիր կաղամբը բարելավում է աղիների առողջությունը, նպաստում է լյարդի դետոքսիկացիային և աջակցում է իմունային համակարգին: Այս մասին սննդաբան Ֆրանկլին Ջոզեֆը (Չեսթերի համալսարան, Մեծ Բրիտանիա) պատմել է Daily Mirror-ի հետ զրույցում:

Մասնագետի խոսքով՝ կարմիր կաղամբը պարունակում է միացություններ, որոնք ունեն հակաքաղցկեղային հատկություններ։ Ավելին, կաղամբը հարուստ է սննդային մանրաթելերով, որոնք նպաստում են աղիների և իմունային համակարգի առողջ գործունեությանը։ Մանրաթելը նաև օգնում է վերահսկել խոլեստերինի մակարդակը և գործնականում կալորիաներ չի պարունակում։

«Բանջարեղենի վառ գույնը վկայում է պոլիֆենոլների և անտոցիանինների բարձր պարունակության մասին՝ կենսաակտիվ միացություններ, որոնք ունեն արտահայտված հակաբորբոքային և հակաօքսիդանտային հատկություններ»,- նշել է բժիշկը։

Ջոզեֆը հավելել է, որ կաղամբի մեջ պարունակվող պրեբիոտիկ մանրաթելը սնուցում է օգտակար աղիքային մանրէները՝ պահպանելով միկրոբիոմի հավասարակշռությունը։

Սննդաբանի խոսքով՝ կարմիր կաղամբը նաև աջակցում է լյարդի առողջությանը՝ բարձրացնելով դետոքսիկացիայի և նյութափոխանակության գործընթացների արդյունավետությունը։

Տեսանյութեր

Լրահոս