Բաժիններ՝

Նուրբ, համեղ և օրիգինալ ֆրանսիական աղանդեր «Flaugnarde»

Բաղադրիչներ

1. Խնձոր – 1 հատ
2. Ալյուր – 3 ճ/գ
3. Կաթ – 250 մլ
4. Ձու – 3 հատ
5. Շաքարավազ – 2-3 ճ/գ
6. Բուսայուղ – 2 ճ/գ
7. Կարագ – 1 ճ/գ
8. Մեղր – 1 ճ/գ
9. Աղ – 1 պտղունց
10. Շաքարի փոշի

Պատրաստման եղանակը

1. Կեղևազրկած և մաքրած խնձորը կտրատել:

2. Տապակի մեջ տաքացնել կարագը մեղրի հետ՝ մինչև լրիվ լուծվելը:

3. Տապակի մեջ ավելացնել խնձորը, խառնել, որպեսզի դրանք պատվեն մեղրով, և անընդհատ խառնելով տապակել 7-10 րոպե:

4. Խմորի համար հարել ձուն՝ աղի, շաքարավազի և բուսայուղի հետ:

5. Ավելացնել ալյուրը, լավ խառնել:

6. Տաքացնել կաթը գրեթե մինչև եռման աստիճան և ոչ մեծ չափաբաժիններով խառնել խմորի հետ:

7. Խմորը լցնել կարամելացված խնձորի վրա և թխել 30-40 րոպե՝ 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:

8. Աղանդերը թխել մինչև ոսկեգույն դառնալը:

9. Պատրաստի Flaugnarde-ի վրա շաքարի փոշի շաղ տալ և մատուցել տաք վիճակում:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս