Սնկի խորոված. հրաշալի այլընտրանք բուսակերների համար
Բաղադրիչներ
1. Շամպինիոն – 600 գ
2. Կիտրոնի հյութ – 2 ճ/գ
3. Կարմիր աղացած պղպեղ – 1 թ/գ
4. Սոյայի սոուս – 4 ճ/գ
5. Սամիթ (մաղադանոս կամ կանաչ սոխ)
6. Արևածաղկի ձեթ – 4 ճ/գ
Պատրաստման եղանակը
1. Սունկը լվանալ և լավ չորացնել:
2. Սունկը տեղափոխել չոր տոպրակի մեջ:
3. Սնկի վրա ավելացնել կարմիր աղացած պղպեղը, բուսական յուղը, սոյայի սոուսը, աղը, մանր կտրատված սամիթը և կիտրոնի հյութը:
4. Լավ խառնել և թողնել, որ տոպրակի մեջ 30 րոպե մարինացվի:
5. Խորովածի համար նախատեսված փայտիկները մի քանի վայրկյան թրջել ջրով:
6. Սունկը անցկացնել փայտիկների վրա:
7. Պատրաստի սունկը տեղադրել տապակի վրա և 15 րոպե եփել 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը