Համեղ և օգտակար լոլիկներ՝ սեփական հյութի մեջ
Բաղադրիչներ
1. Հասած լոլիկներ հյութի համար
2. Մանր լոլիկներ
3. Մեխակ և դարչին՝ ըստ ցանկության
4. Հատիկավոր պղպեղ
5. Դափնու տերև
6. Աղ և շաքարավազ
Պատրաստման եղանակը
1. Հասած լոլիկներն անցկացնել մսաղացով, հյութը լցնել կաթսայի մեջ և դնել կրակի վրա:
2. 1 լ հյութին ավելացնել 5 ճ/գ աղ, 6 ճ/գ շաքարավազ, 5 հատ պղպեղ, 6 հատ դափնու տերև:
3. Եռալուց հետո հանել փրփուրը և եռացնել հյութը մոտ 12-15 րոպե, քանի դեռ չի ավարտվել փրփուրի առաջացումը:
4. Առանձին կաթսայի մեջ ջուր եռացնել:
5. Մաքուր բանկաների մեջ լցնել մանր լոլիկները, վրան եռացրած ջուր լցնել և ծածկել կափարիչով: Կափարիչն էլ իր հերթին ծածկել սրբիչով և թողնել այդպես մոտ 20 րոպե: Հետո փափել ջուրը և լոլիկների վրա լցնել եռացրած հյութը և միանգամից փակել:
6. 3 լ բանկայի համար պետք է 2 կգ լոլիկ և 1 լ լոլիկի հյութ:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը