Շատ համեղ ծիրանի մուրաբա՝ տատիկի բաղադրատոմսով
Բաղադրիչներ
1. Ծիրան – 2 կգ
2. Շաքարավազ – 1 կգ
Պատրաստման եղանակը
1. Ծիրանը լվանալ, կիսել, կորիզները հանել:
2. Ծիրանները դնել կաթսայի մեջ, վրան շաքարավազ լցնել:
3. Կաթսան դնել ցածր կրակի վրա, հասցնել եռման:
4. Թողնել, որ մուրաբան եռա 15 րոպե, վերցնել: Թողնել, որ մուրաբան սառչի և կրկնել նույն գործողությունը մի քանի անգամ:
5. Բանկաները ստերիլացնել:
6. Ստերիլ բանկաների մեջ լցնել տաք մուրաբան, փակել ստերիլ կափարիչներով:
7. Շրջել բանկաները և թողնել, որ սառչեն:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը