Բաժիններ՝

Ֆանտաստիկ աղանդեր. կոնսերվացված դեղձ

Բաղադրիչներ (3 լիտրանոց բանկայի համար)

1. Դեղձ – 1.5 կգ
2. Շաքարավազ – 450 գ
3. Ջուր – 2-2.5 լ

Պատրաստման եղանակը

1. Դեղձը լվանալ և մաքրել:

2. Դեղձերը կիսել:

3. Կիսած դեղձերը դնել չոր բանկայի մեջ:

4. Վրան եռացրած ջուր լցնել, փաթաթել ինչ-որ հաստ կտորով և թողնել 15-20 րոպե: Հետո ջուրը նորից լցնել կաթսայի մեջ:

5. Հասցնել այն եռման: Այդ ժամանակ բանկայի մեջ շաքարավազ լցնել:

6. Երբ ջուրը եռա, լցնել դեղձի և շաքարավազի վրա և փակել ստերիլ կափարիչով:

7. Բանկաները նորից փաթաթել կտորով, դնել մութ վայրում:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս