Ձմերուկից պատրաստված ժելե ձմեռվա համար
Բաղադրիչներ
1. Ձմերուկ – 600 գ
2. Շաքարավազ – 1 բաժակ
3. Ժելատին – 25 գ
Պատրաստման եղանակը
1. Մանրացնել ձմերուկը (առանց կեղևի և կորիզների) բլենդերի մեջ՝ մինչև միասեռ զանգված դառնալը:
2. Առանձնացնել մի փոքր ձմերուկի զանգված և դրա մեջ ժելատին ավելացնել: Թողնել 15 րոպե:
3. Մնացած զանգվածի մեջ ավելացնել շաքարավազ, խառնել և եփել 10 րոպե:
4. Տաք զանգվածի մեջ ավելացնել ժելատինը և խառնել:
5. Լցնել ստերիլ բանկաների մեջ, փակել և թողնել, որ սառչի սենյակային ջերմաստիճանում:
6. Պահել սառնարանում:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը