Սմբուկով խավիարի պատրաստման ամենահամեղ բաղադրատոմսը
Բաղադրիչներ
1. Սմբուկ – 1.5-2 կգ
2. Լոլիկ – 5-6 հատ
3. Սոխ – 300-400 գ
4. Գազար – 2-3 հատ
5. Քաղցր պղպեղ – 3-4 հատ
6. Սխտոր – 2-3 ատամիկ
7. Աղ, պղպեղ
Պատրաստման եղանակը
1. Սմբուկները ծակծկել պատառաքաղով, շարել տապակի վրա և ուղարկել 180-200 աստիճան տաքացրած ջեռոցը՝ մինչև փափկելը:
2. Սառեցնել և հեռացնել կեղևը:
3. Սոխը և պղպեղը մանր կտրատել, գազարը քերել և տապակել բուսայուղով:
4. Լոլիկներից հեռացնել կեղևը:
5. Սմբուկը և լոլիկը լավ մանրացնել դանակով և ավելացնել տապակվող մնացած բանջարեղենին:
6. Աղ և պղպեղ ցանել: Ծածկել կափարիչով և եփել ցածր կրակի վրա՝ խառնելով մինչև պնդանալը մոտ 15-50 րոպե:
7. Պատրաստ լինելուց մի քանի րոպե առաջ ավելացնել մանրացրած սխտորը:
8. Խավիարը լցնել ստերիլ բանկաների մեջ, փակել, շրջել և փաթաթել մինչև առավոտ:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը