Մեծ և արագ «Սուշի»՝ տոնական սեղանի համար
Աղցան «Սուշի»
Բաղադրիչներ
1. Կարմիր ձուկ – 300 գ
2. Բրինձ – 300 գ
3. Թարմ վարունգ – 2 հատ
4. Գազար – 1 հատ
5. Ձու – 4 հատ
6. Սոխ – 1 հատ
7. Կանաչ սոխ և սամիթ – 1 պտղունց
8. Մայոնեզ և սոուս վասաբի՝ ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը
1. Խառնել մայոնեզը և վասաբին: Ստացված զանգվածով պետք է պատել աղցանի շերտերը:
2. Եփել բրինձը սուշիի համար: Բրնձի և ջրի հարաբերությունը՝ 2-ը՝ 3-ի: Եփել մոտ 7 րոպե:
3. Երբ ջուրը եռա, իջեցնել կրակը նվազագույնի և եփել ևս 15 րոպե:
4. Վերցնել բրինձը կրակից և թողնել 30 րոպե:
5. Եփել ձուն և գազարը: Քերել քերիչով:
6. Ձվին ավելացնել մանրացրած կանաչ սոխը և մայոնեզի և վասաբիի խառնուրդը:
7. Ձկան ֆիլեն շերտատել ձողիկներով, իսկ վարունգը՝ խորանարդաձև: Մանրացնել սոխը և սամիթը:
8. Աղցանը հավաքել շերտերով: Շերտերը պատել մայոնեզի և վասաբիի զանգվածով:
9. Շերտերի հերթականությունն այսպիսին է. բրինձ, քերած սոխ, վարունգ, կարմիր ձուկ, կանաչի, ձվային խառնուրդ, գազար, նորից կարմիր ձուկ:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը