Բաժիններ՝

Ոսպից պատրաստված շատ համեղ ապուր-խյուս

Էներգետիկ արժեքը մեկ չափաբաժնում.

Կալորիականություն – 200 կկալ
Սպիտակուցներ – 12.4 գ
Ճարպեր – 0.7 գ
Ածխաջրեր – 33.8 գ

Բաղադրիչներ

1. Կարմիր ոսպ – 300 գ
2. Սոխ – 1 հատ
3. Լոլիկ – 1 հատ
4. Գազար – 2 հատ
5. Սխտոր – 2 ատամիկ
6. Սպիտակ հաց – 3 կտոր
7. Կոճապղպեղի արմատ – 10 գ

Պատրաստման եղանակը

1. Ոսպը եփել:

2. Սոխը և լոլիկը խոշոր կտրատել:

3. Գազարը քերել խոշոր քերիչով, իսկ կոճապղպեղը՝ մանր:

4. Սխտորը մանր կտրատել:

5. Ամբողջ բանջարեղենը տապակել թավայի մեջ:

6. Տապակած բանջարեղենն ավելացնել կաթսայի մեջ եփված ոսպին:

7. 10-15 րոպե եփել մանր կրակի վրա:

8. Ստացված խառնուրդը հարել բլենդերի մեջ:

9. Հացը կտրատել մանր քառակուսիների և տապակել առանց յուղի թավայի մեջ՝ անընդհատ խառնելով:

10. Ապուր-խյուսը մատուցելիս վրան շարել տապակած հացի կտորները:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս