Ոսպից պատրաստված շատ համեղ ապուր-խյուս
Էներգետիկ արժեքը մեկ չափաբաժնում.
Կալորիականություն – 200 կկալ
Սպիտակուցներ – 12.4 գ
Ճարպեր – 0.7 գ
Ածխաջրեր – 33.8 գ
Բաղադրիչներ
1. Կարմիր ոսպ – 300 գ
2. Սոխ – 1 հատ
3. Լոլիկ – 1 հատ
4. Գազար – 2 հատ
5. Սխտոր – 2 ատամիկ
6. Սպիտակ հաց – 3 կտոր
7. Կոճապղպեղի արմատ – 10 գ
Պատրաստման եղանակը
1. Ոսպը եփել:
2. Սոխը և լոլիկը խոշոր կտրատել:
3. Գազարը քերել խոշոր քերիչով, իսկ կոճապղպեղը՝ մանր:
4. Սխտորը մանր կտրատել:
5. Ամբողջ բանջարեղենը տապակել թավայի մեջ:
6. Տապակած բանջարեղենն ավելացնել կաթսայի մեջ եփված ոսպին:
7. 10-15 րոպե եփել մանր կրակի վրա:
8. Ստացված խառնուրդը հարել բլենդերի մեջ:
9. Հացը կտրատել մանր քառակուսիների և տապակել առանց յուղի թավայի մեջ՝ անընդհատ խառնելով:
10. Ապուր-խյուսը մատուցելիս վրան շարել տապակած հացի կտորները:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը