Հավի կոտլետներ՝ ֆրանսիական ձևով
Էներգետիկ արժեքը մեկ չափաբաժնում.
Կալորիականություն – 470 կկալ
Սպիտակուցներ – 63.7 գ
Ճարպեր – 21 գ
Ածխաջրեր – 8.1 գ
Բաղադրիչներ
1. Հավի կրծքամիս – 900 գ
2. Ձու – 5 հատ
3. Մայոնեզ – 1 ճ/գ
4. Ալյուր – 2 ճ/գ
5. Կանաչ սոխ – 1 փունջ
6. Բուսայուղ – 1 ճ/գ
7. Աղ՝ ըստ ճաշակի
8. Սև աղացած պղպեղ՝ ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը
1. Կրծքամիսը կտրատել մոտ 5 մմ քառակուսիների: Աղ և պղպեղ ցանել, ավելացնել ձուն և մայոնեզը, լավ խառնել: Ավելացնել մանր կտրատած սոխը և ալյուրը, նորից կտրատել:
2. Ստացված ֆարշից գդալով կոտլետներ ձևավորել և տապակել երկու կողմից:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը