Գազարով տորթ՝ Starbucks
Էներգետիկ արժեքը մեկ չափաբաժնում.
Կալորիականություն – 571 կկալ
Սպիտակուցներ – 7.7 գ
Ճարպեր – 28.5 գ
Ածխաջրեր – 73.5 գ
Բաղադրիչներ
1. Բուսայուղ – 120 մլ
2. Շագանակագույն շաքարավազ – 1/2 բաժակ
3. Սպիտակ շաքար – 1/2 բաժակ
4. Ձու – 2 հատ
5. Ընկույզ – 100 գ
6. Բաց չամիչ – 95 գ
7. Աղ – 1/2 թ/գ
8. Փխրեցուցիչ – 1 թ/գ
9. Մշկընկույզ – 3/4 թ/գ
10. Սոդա – 3/4 թ/գ
11. Դարչին – 1 թ/գ
12. Պանիր Ֆիլադելֆիա – 220 գ
13. Վանիլին – 1 տուփ
14. Շաքարի փոշի – 1 բաժակ
15. Գազար – 375 գ
16. Ալյուր – 1 բաժակ
Պատրաստման եղանակը
1. Թասի մեջ լցնել ձվերը, ավելացնել շաքարավազը և հարել՝ մինչև շաքարավազի լրիվ հալչելը: Ավելացնել աղ, փխրեցուցիչ, սոդա և համեմունքներ, խառնել: Խմորը պետք է պինդ ստացվի:
2. Մանր քերել գազարը, կտրատել ընկույզը և խառնել բլենդերում: Չամիչը լվանալ տաք ջրով, չորացնել: Այդ ամենն ավելացնել խմորին և խառնել: Խմորը պետք է մի փոքր թուլանա: Տաքացնել ջեռոցը մինչև 180 աստիճան: Կաղապարը պատել պերգամենտով, լցնել խմորը և թխել 35-40 րոպե:
3. Պատրաստի թխվածքը սառեցնել սենյակային ջերաստիճանում, հանել կաղապարից և կիսել 2 մասի:
4. Պատրաստել միջուկ տորթի համար. հարել սենյակային ջերմաստիճանի պանիրը շաքարի փոշու հետ, ավելացնել վանիլին, խառնել մինչև միասեռ զանգված ստանալը: Քսել ներքևի շերտին, ծածկել երկրորդով և ամբողջ տորթը պատել պանրային կրեմով: Զարդարել խմորի փշուրով:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը