Բաժիններ՝

Տնական պանիր. պատրաստման բաղադրատոմսը

Բաղադրիչներ

1. Յուղոտ կաթ – 2 լ
2. Յուղոտ թթվասեր – 800 գ
3. Ձու – 8 հատ
4. Աղ՝ ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը

1. Կաթի մեջ լցնել աղը և հասցնել եռման:

2. Թթվասերը և ձուն հարել՝ մինչև միասեռ զանգված ստանալը:

3. Ձվաթթվասերային զանգվածն աստիճանաբար ավելացնել կաթի մեջ, խառնել:

4. Եփել մոտ 5 րոպե՝ մինչև շիճուկի հայտնվելը:

5. Քամիչը պատել թանզիվով, լցնել զանգվածը և սպասել, մինչև ամբողջ շիճուկը կքամվի:

6. Թանզիվի ծայրերը միացնել և սեղմած պահել պանիրը: 6 ժամից պանիրը պատրաստ կլինի:

7. Պատրաստի պանիրը տեղափոխել ամանի մեջ և պահել սառնարանում:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս