Ինչպես 60-ամյա տղամարդը մաքրեց լյարդը, այրեց որովայնի ճարպը և վերադարձրեց տեսողությունը՝ շնորհիվ այս բանջարեղենի
Բազուկը՝ որպես բանջարեղեն, շատ օգտակար է: Այն հարուստ է երկաթով և շատ տարիների ընթացքում օգտագործվել է բազմաթիվ հիվանդությունների բուժման համար:
Բազուկը հարուստ է երկաթով այնպես, ինչպես սխտորը: Այն հարուստ է նաև յոդով այնպես, ինչպես կաղամբը: Բազուկը հարուստ է առողջ սննդարար նյութերով, որոնք խթանում են նյութափոխանակությունը:
Կարևոր է նաև նշել, որ բազուկը հարուստ է մեծ քանակության հանքանյութերով: Այսպիսով. ֆոլաթթուն և կալիումը պաշտպանում են սիրտը, մագնիումը հարստացնում է ոսկորները, յոդը մասնակցություն է ունենում վահանաձև գեղձի, հորմոնների, բիոսինթեզի գործընթացում, իսկ ֆոսֆորը և երկաթը մեծացնում են էներգիայի մակարդակը:
Այս բաղադրատոմսը պատրաստելու համար անհրաժեշտ են հետևյալ բաղադրիչները.
1. Սոխ – 2 հատ
2. Բազուկ – 2-3 հատ
3. Քացախ
4. Ձիթապտղի յուղ
5. Աղ
Պատրաստման եղանակը
1. Նախ՝ մաքրել բազուկը և եփել այն աղաջրում:
2. Կտրտել այն շատ մանր կտորների:
3. Սոխը մանր կտրատել և խառնել բազուկի հետ:
4. Հետո ավելացնել քացախ և ձիթայուղ:
5. Ավելացնել աղ:
Այս աղցանը շատ օգտակար է հաստ աղիի դետոքսիկացիայի և լյարդի մաքրման համար, ինչպես նաև տեսողության վերականգնման համար:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը