Բաժիններ՝

Թեթև բեզեների պատրաստման գաղտնիքը

Բաղադրիչներ

1. Սառեցված սպիտակուց – 2 հատ
2. Աղ – 1 պտղունց
3. Շաքարավազ – 100 գ

Պատրաստման եղանակը

1. Սկզբում հարել սպիտակուցը՝ մի պտղունց աղի հետ՝ մինչև փրփրի:

2. Աստիճանաբար ավելացնել շաքարավազը:

3. Բարձր արագությամբ հարել այնքան, մինչև ստացված զանգվածը չթափվի տարայից:

4. Խոհարարական տոպրակի մեջ լցնել զանգվածը և պերգամենտով պատված տապակի վրա բեզեներ ձևավորել:

5. Թխել 100 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 1-1.5 ժամ՝ կախված բեզեների մեծությունից:

6. Թխման ընթացքում ջեռոցը չբացել:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս