5 սարսափելի հիվանդություններ, որոնց դեպքում անհրաժեշտ է սուրճ խմել
Յուրաքանչյուր օր մարդկությունը խմում է մինչև 2 մլրդ բաժակ սուրճ: Ընդհանուր միտում. աշխարհում սուրճի օգտագործումն անընդհատ աճում է:
Ինչպես հաղորդում է takprosto-ն, սրա հետ կապված հետաքրքիր տեսք ունեն Հարվարդի համալսարանի գիտնականների զանգվածային հետազոտությունների արդյունքները: Միավորելով 130 հազար սուրճի սիրահարների բժշկական ցուցանիշները՝ ամերիկացի հետազոտողները հետևություն են արել, որ բուրավետ այս ըմպելիքի չափավոր օգտագործումը կարող է պաշտպանել օրգանիզմը մի շարք վտանգավոր հիվանդություններից:
Սուրճի օգուտը առողջության համար:
1. Երկրորդ տիպի շաքարախտ
Սուրճի օգտագործումը մեծացնում է սպիտակուցի արտադրությունը, որը կապում է տեստոստերոնը և էստրադիոլը: Իսկ այդ հորմոնները որոշակի դեր են խաղում շաքարախտի զարգացման մեջ:
Շաքարախտով հիվանդանալու վտանգը 50 տոկոսով իջեցնելու համար տղամարդիկ օրական պետք է խմեն մոտ 6 բաժակ սուրճ: Կանայք՝ 6 բաժակից մի փոքր ավելի քիչ էֆեկտ կստանան. հիվանդության վտանգը կնվազի 1/3-ով:
2. Լյարդի հիվանդություն
Օրական 2 բաժակ սուրճի օգտագործումը 40 տոկոսով իջեցնում է լյարդի քաղցկեղի ռիսկը: Օրական 2 բաժակ բնական սև սուրճը իջեցնում է լյարդի ցիռոզից մահվան ռիսկը 70 տոկոսով: Ուշադրություն դարձրեք, որ խոսքը գնում է ցիռոզի մասին, որի պատճառը չի հանդիսանում վիրուսային հեպատիտը:
3. Պարկինսոնի հիվանդություն
Հետազոտողները հանգել են հետևության, որ կոֆեինի օգտագործման ավելացումը խելամիտ չափաբաժիններով ուղղակիորեն կապված է Պարկինսոնի հիվանդության հաճախականության իջեցման հետ, քանի որ կոֆեինը արգելափակում է որոշակի ազդանշանային ուղիները բջիջներում, որոնցով փոխանցվում է հիվանդությունն առաջացնող ինֆորմացիան:
4. Սրտային անբավարարություն
Սուրճը չափավոր քանակով պաշտպանում է սրտային անբավարարությունից: Չափավոր քանակ ասելով՝ գիտնականները նկատի ունեն օրական 3-4 բաժակը: Մարդկանց մոտ, ովքեր հետազոտության ժամանակ օրական խմել են 4 բաժակ սուրճ, 11 տոկոսով իջել է սրտանոթային անբավարարության ռիսկը՝ համեմատած նրանց հետ, ովքեր ընդհանրապես սուրճ չեն օգտագործել:
5. Հաստ աղիի քաղցկեղ
Օրական 1-2 բաժակ սուրճը 26 տոկոսով իջեցնում է հաստ աղիի քաղցկեղի առաջացման ռիսկը: Երեք բաժակից ավելի սուրճն իջեցնում է ռիսկը 50 տոկոսով:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը