Բաժիններ՝

12 խոհարարական խորհուրդներ, որոնք հաստատ կփրկեն Ձեր հաջորդ ուտեստը կործանումից

Սովորել պատրաստել առանց որևէ վրիպումների, ինչպես Ջեյմի Օլիվե՞րը: Խնդիր է, որից գլուխ են հանում շատ քչերը: Այսպես թե այնպես, սկզբնական շրջանում մենք բոլորս վրիպումներ թույլ ենք տալիս, բայց մեծամասնությունը չգիտի, թե ինչպես դրանք վերացնել: Այսօր մենք կներկայացնենք 12 խորհուրդներ, որոնք Ձեր խոհարարական կարողությունները կբարձրացնեն նոր մակարդակի:

1. Որքան եք Դուք սխալվում, եթե մտածում եք, որ ուտեստին անկրկնելի բույր տալու համար անհրաժեշտ է դրա մեջ տարբեր համեմունքներ ավելացնել: Երբեմն բավարար է լինում միայն աղը:

2. Իսկ եթե աղը բավարար չէ, ապա ավելացրեք շաքարավազ: Օրինակ՝ շոգեխաշած բանջարեղենի կամ սպագետիի մեջ:

3. Եթե Դուք ցանկանում եք աղցանը դարձնել ավելի առողջարար, ապա մայոնեզի հետ 50/50 հարաբերությամբ խառնեք հունական յոգուրտ:

4. Ուզում եք սոուսն այնպես պատրաստել, որպեսզի բոլորը մտածեն, որ Դուք իսկական գուրո՞ւ եք. Ձեզ կօգնի կարագը, սառը կարագը: Սոուսի պատրաստման վերջում ավելացրեք 2 փոքրիկ քառակուսիներ և կտեսնեք, թե ինչպես են Ձեր խոհարարական ընդունակությունները դուրս գալիս նոր մակարդակի վրա:

5. Հետևեք խոհանոցային դանակների վիճակին և մի մոռացեք սրել դրանք:

6. Որպեսզի համեմունքները երկար ժամանակ պահպանեն իրենց բույրը, պահեք դրանք չոր և խոնավ վայրում:

7. Հանեք Ձեր պաստան եռացող ջրից պատրաստ լինելուց 1 րոպե առաջ, տեղավորեք այն սոուսի մեջ և թողեք այդ մեկ րոպեն պատրաստվի հենց սոուսի հետ միասին:

8. Թխվածք պատրաստելուց առաջ համոզվեք, որ ձվերը և ալյուրը սենյակային ջերմաստիճանի են:

9. Ինչ-որ կծու բան, օրինակ՝ չիլի կտրելուց հետո մատների մրմռոցից խուսափելու համար կիտրոնի հյութ ցողեք դրանց վրա:

10. Բանջարեղենը շոգեխաշելու ժամանակ թավան բերնեբերան մի լցրեք, այլ թողեք, որ լոլիկները և պղպեղներն ազատ տեղ ունենան:

11. Որպեսզի ամեն անգամ իդեալական կոտրեք ձուն, բացառելով կեղևի՝ ձվի մեջ հայտնվելը, խփեք այն ոչ թե ափսեի եզրին, այլ սեղանին:

12. Մի մոռացեք կրեատիվության մասին:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս