Բաժիններ՝

Բանանով թխվածք. հիասքանչ աղանդերի բաղադրատոմս

Այսպիսի թխվածքը ստացվում է շատ նուրբ, բուրավետ և համեղ: Իսկ յուրահատուկ շարմ դրան հաղորդում են բանանի կտորները:

Բաղադրիչներ

1. Բանան – 2 հատ
2. Կեֆիր – 500 մլ
3. Կարագ – 1 ճ/գ
4. Սպիտակաձավար – 330 գ
5. Շաքարավազ – 180 գ
6. Վանիլին – 10 գ
7. Սոդա – 1 պտղունց
8. Աղ – 1 պտղունց

Պատրաստման եղանակը

1. Կեֆիրը խառնել շաքարավազի, վանիլինի և աղի հետ:

2. Սպիտակաձավարը խառնել սոդայի հետ, ավելացնել հեղուկ զանգվածին և լավ խառնել:

3. Բանանները մաքրել և կտրատել 1.5-2 սմ հաստության օղակների:

4. Խմորի կեսը լցնել կարագով և սպիտակաձավարով պատած կաղապարի մեջ: Վրան շարել բանանների մի մասը և վրան լցնել մնացած խմորը: Մնացած բանանները շարել վրան:

5. Բանանով թխվածքն ուղարկել նախապես 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցը և թխել 40 րոպե:

6. Պատրաստի թխվածքը սառեցնել, հանել կաղապարից և մատուցել:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս