Բաժիններ՝

Տորթ «Բաունտի»

Բաղադրիչներ

Խմոր

1. Ալյուր – 80 գ
2. Կակաո – 20 գ
3. Շաքարավազ – 120 գ
4. Ձու – 3 հատ
5. Փխրեցուցիչ – 0.5 թ/գ

Միջուկ

1. Կաթ – 200 մլ
2. Կոկոսի քերուկ – 150 գ
3. Կարագ – 100 գ
4. Շաքարավազ – 100 գ

Ջնարակ

1. Կաթ – 100 մլ
2. Կակաո – 4 ճ/գ
3. Շաքարավազ – 4 ճ/գ
4. Կարագ – 50 գ

Խմորը փափկեցնելու համար

1. Սերուցք – 15-20 ճ/գ

Պատրաստման եղանակը

1. Ձվերը լավ հարել շաքարավազի հետ (մոտ 5 րոպե): Ալյուրը, փխրեցուցիչը և կակաոն խառնել, ավելացնել ձվային զանգվածի մեջ: Լավ խառնել:

2. Խմորը լցնել պերգամենտով պատած կաղապարի մեջ և մոտ 30 րոպե թխել նախապես 190 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:

3. Պատրաստ լինելուց հետո մի փոքր թողնել կաղապարի մեջ, հետո հանել և դնել ցանցի վրա: Թողնել, որպեսզի խմորը նվազագույնը 3 ժամ հանգստանա:

4. Միջուկը պատրաստելու համար խառնել կաթը, կարագը և շաքարավազը, դնել կրակի վրա և սպասել՝ մինչև կարագը լրիվ հալչի: Զանգվածի մեջ ավելացնել կոկոսի քերուկը և եփել ցածր կրակի վրա՝ անընդհատ խառնելով (մոտ 15 րոպե): Ամբողջովին սառեցնել:

5. Բիսվիթը կիսել 2 մասի: Ներքևի շերտը փափկեցնել սերուցքով: Վրան ամբողջությամբ տեղաբաշխել կոկոսային կրեմը: Երկրորդ շերտը նույնպես փափկեցնել սերուցքով, դնել կրեմի վրա և մի փոքր սեղմել:

6. Պատրաստել ջնարակը: Խառնել կաթը, շաքարավազը, կակաոն և կարագը, դնել կրակին, անընդհատ խառնելով եփել՝ մինչև պնդանալը:

7. Տորթն ամբողջությամբ պատել ջնարակով և դնել սառնարանը 2-3 ժամ:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս