Տնական ելակի պաղպաղակ. իդեալական աղանդեր, որը փրկում է տապից
Ամռանը, երբ դուրսը շատ շոգ է դառնում, միակ փրկությունը համեղ պաղպաղակն է: Խանութներում կարելի է գտնել մեծ քանակության տարբեր տեսակի պաղպաղակներ, բայց ի՞նչը կարող է իր բանականությամբ համեմատվել տանը պատրաստված աղանդերի հետ: Տնական պաղպաղակում չի լինի ոչ մի տեսակի կոնսերվանտ, ոչ էլ այլ համային և քիմիական հավելումներ, որոնք կարող են միայն վնասել մարդուն:
Տնական ելակի պաղպաղակ
Բաղադրիչներ
1. Ելակ – 2 բաժակ
2. Բնական յոգուրտ – 1 բաժակ
3. Սերուցք – 1/4 բաժակ
4. Շաքարավազ – 6 ճ/գ
5. Կիտրոնի հյութ – 0.5 հատ
6. Դարչին – 1 պտղունց
Պատրաստման եղանակը
1. Բլենդերում մանրացնել և լավ խառնել բոլոր բաղադրիչները:
2. Պատրաստի խառնուրդը լցնել տարայի մեջ, որով պետք է սառեցնել և դնել սառցարանը մոտ 2 ժամ:
3. 2 ժամ անց պաղպաղակը պետք է կողքերում և կենտրոնում սառչի:
4. Արդեն սառած զանգվածը նորից լցնել բլենդերի մեջ և լավ հարել:
5. Դրանից հետո զանգվածը լցնել կաղապարների մեջ և դնել սառցարանը 2 ժամ:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը