ՌԴ Առաջին ալիքը ռուսներին սովորեցրել է հայկական լավաշ ընտրել
Ռուսաստանի Առաջին ալիքը «Վերահսկիչ գնում» ծրագրի շրջանակներում խոսել է լավաշի սննդային արժեքի մասին և պարզել է, թե ռուս արտադրողներից ով է այն ամենալավը թխում:
«Ալյուր, ջուր և աղ: Հայկական լավաշի բաղադրությունը պարզ է, իսկ ահա պատմությունը՝ ակնառու: Այս անթթխմոր հացը 2014թ. նունիսկ ընդգրկեցին ՅՈՒՆԵՍԿՕ-ի մշակութային ժառանգության ցանկում»,- պատմել է ծրագրի հաղորդավար Անտոն Պրիվոլնովը:
Ինչպես լավ լավաշը տարբերել ցածր որակից՝ Առաջին ալիքի եթերում բացատրել են ծագումով հայ ռուսաստանցի ռեստորանատերեր:
Հաղորդման շրջանակներում նաև Ռուսաստանի հացի տարբեր արտադրամասերում թխված լավաշի 3 նմուշի լաբորատոր փորձաքննություն է անցկացվել:
https://www.youtube.com/watch?v=yYLW1NMBlUo