Վարսակե թխվածքաբլիթներ կոկոսով` տնային պայմաններում
Կոկոսով վարսակե թխվածքաբլիթների բաղադրատոմսը:
Բաղադրիչները.
1. Վարսակի փաթիլներ – 300գ
2. Կոկոսի քերուկ – 300գ
3. Խուրմա – 200գ
4. Չամիչ – 200գ
5. Ծիրանաչիր – 100գ
6. Դարչին – 1 թ/գ
Պատրաստման եղանակը.
1. Թրջել չամիչը և ծիրանաչիրը տաք ջրում:
2. Առանձին աղալ և ալյուր դարձնել վարսակի փաթիլները և կոկոսի քերուկը:
3. Բոլոր բաղադրիչները լավ հարել բլենդերում` մինչև միասեռ զանգված ստանալը:
4. Ստացված զանգվածից թխվածքաբլիթներ ձևավորել և թխել ջեռոցում 180 աստիճանում` մինչև ոսկեգույն դառնալը:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը