Բաժիններ՝

10 մթերք, որոնք երկարացնում են կյանքը

Արդյոք Դուք գիտե՞ք, որ կերակրի օգնությամբ կարող եք մի քանի տասնամյակ երկարաձգել Ձեր ակտիվությունը, երիտասարդությունը և կյանքը: Քննարկենք 10 ամենալավ մթերքների ցուցակը:

1. Հապալաս

Հապալասը անտոցիանիդինի ամենահարուստ աղբյուրն է և բոլոր բնական հակաօքսիդանտներից ամենաուժեղը: Այս հատապտուղը ոչ միայն ուժեղացնում է տեսողությունը, այլ նաև ընդունակ է վերականգնելու օրգանիզմի շատ ֆունկցիաներ և ուժեղ հակազդելու ծերացմանը: Բարելավում է նյարդային իմպուլսների հաղորդումը, որը կանխարգելում է Պարկինսոնի և Ալցգեյմերի հիվանդությունները: Բացի դրանից, հապալասը պնդացնում է անոթների պատերը և իջեցնում է արյան մեջ շաքարի մակարդակը:

2. Լոլիկ

Այսօր հայտնի ամենաուժեղ բնական հակաօքսիդանտներից մեկը համարվում է լիկոպենը: Ամենաշատ լիկոպեն իր մեջ պարունակում է լոլիկը: Այն ազդում է իմունային համակարգի վրա, արագացնում է հյուսվածքների վերականգնումը և իջեցնում է քաղցկեղային հիվանդությունների ռիսկը:

3. Խաղող

Մուգ խաղողը (կեղևը և կորիզները) իր մեջ պարունակում է մեծ քանակությամբ ռեսվերատրոլ` ամենաուժեղ բնական հակաօքսիդանտներից մեկը, որը 10 անգամ ավելի ուժեղ ազդեցություն է ունենում, քան վիտամին Е-ն:

4. Խնձոր

Խնձորն իր մեջ պարունակում է պեկտին, հակաօքսիդանտ կվերցետին, երկաթ և յոդ: Խնձորի կանոնավոր օգտագործումը նպաստում է օրգանիզմի մաքրմանը, իջեցնում է խոլեստերինի մակարդակը, ինչպես նաև սրտանոթային և քաղցկեղային հիվանդությունների ռիսկը:

5. Ցորենի ծիլերը (ածիկ)

Ամենաօգտակար մթերքներից մեկը: Մաքրում է օրգանիզմը շլակներից և տոքսիններից, նորմալեցնում է ստամոքսաաղիքային տրակտի միկրոֆլորան: Կարգավորում է նյութափոխանակությունը և ակտիվացնում է իմունային համակարգը:

6. Կակաո

Պարունակում է մեծ քանակությամբ հակաօքսիդանտներ: Իջեցնում է քաղցկեղային հիվանդությունների և ստամոքսի խոցի հնարավորությունները, ուժեղացնում է օրգանիզմի իմունիտետը:

7. Ծովային ձուկ

Կատարված հետազոտությունների համաձայն, շաբաթը 5 անգամ յուղոտ ծովային ձուկ օգտագործելը 54 տոկոսով իջեցնում է ինսուլտի հավանականությունը:

8. Կանաչ թեյ

Իր հակաօքսդանատյին հնարավորություններով մեկ գավաթ թեյը հավասարազոր է մեկ չափաբաժին բանջարեղենի: Իջեցնում է շաքարը և խոլեստերինը, հարուստ է նյութերով, որոնք հակազդում են սրտանոթային և քաղցկեղային հիվանդություններին:

9. Սխտոր

Սխտորն ինջեցնում է օրգանիզմում վնասակար նյութերի ազդեցությունը, լայնացնում է անոթներ, իջեցնում է արյան ճնշումը և քաղցկեղային հիվանդությունների զարգացման ռիսկը:

10. Վարսակաձավար

Իջեցնում է արյան մեջ շաքարի մակարդակը, բարելավում է աղիքների աշխատանքը:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս