Փորձել ենք դդմիկից պատրաստված բազում բաղադրատոմսեր, բայց ամենահամեղն այս մեկն է
Դդմիկով և պանրով թխուկ
Բաղադրիչներ
1. Դդմիկ – 0.5 կգ
2. Ալյուր – 200 գ
3. Ձու – 2-3 հատ
4. Թթվասեր – 100 գ
5. Պինդ պանիր – 100 գ
6. Սոդա – 0.5 թ/գ
7. Աղ – 1/2 թ/գ
8. Պղպեղ – 1/3 թ/գ
9. Կանաչի – 50 գ
Պատրաստման եղանակը
1. Լավ լվանալ դդմիկները, կեղևազրկել:
2. Անցկացնել խոշոր քերիչով, քամել հյութը:
3. Սոդայի վրա 2-3 կաթիլ քացախ լցնել: Սոդան ավելացնել թթվասերի մեջ և թողնել մոտ 5 րոպե:
4. Պանիրն անցկացնել մանր քերիչով և կտրատել կանաչին:
5. Թթվասերի մեջ ավելացնել պղպեղը, աղը և ձվերը: Հետո ավելացնել ալյուրը և խառնել խմորը:
6. Պինդ զանգվածի մեջ ավելացնել դդմիկը, պանիրը, կանաչին և լավ խառնել:
7. Թխելու կաղապարը յուղապատել և լցնել խմորը: Պատրաստել թխուկը 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում: Թխել մոտ 40 րոպե:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը